65153 segédlet letöltés az elmúlt 30 napban! Regisztráljon Ön is - most minden hírlevélben ajándék Letöltőkód!
   Az aktuális helyzetre vonatkozó gyakori kérdések a magazinokkal és a kiadóval kapcsolatosan... Bővebben >>


Gyakori kérdések - 2020. szeptember

1 – Működik-e a kiadó?

Igen, köszönhetően munkatársaink elhivatottságának, lojalitásának és kitartásának, dolgozunk és számos újdonsággal készültünk szeptemberre. Ezekről tájékozódhat az alábbi linken, vagy a www.szulovilag.hu oldalon. Termékeink továbbiakban is a normál iskolai rendnek megfelelő időzítésben készülnek, mert hisszük, hogy ebben a bizonytalanságoktól terhes időszakban, minden eddiginél nagyobb szüksége van a gyermekeknek arra a biztos pontra, stabilitásra és rendszerességre, amit magazinjaink jelentenek immár 20 éve.

Magazin tájékoztató: https://youtu.be/oreiLwxDzMo

2 – Működik-e a terjesztés?

Igen, munkatársaink már úton vannak, és amíg a hatályos járványügyi rendeletek nem tiltják az országon belüli közlekedést, addig a pedagógusokkal folyamatosan egyeztetve végzik munkájukat.

3 – Hogyan történik a látogatás?

A látogatás módja mindig az adott intézményre érvényes szabályok és a hatályos járványügyi javallatok maximális figyelembevételével alakul. Munkatársaink kitöltött, hetente aktualizált Covid kérdőívvel és minden szükséges védőfelszereléssel rendelkeznek és minden tekintetben kötelesek betartani az elővigyázatossági szabályokat. Így látogatásuk járványügyi kockázatot nem jelent.

4 – Jelentenek-e járványügyi kockázatot a magazinok, könyvek?

Nem. A papíron a mérések szerint a Covid-19 vírus 24 órán túl nem kimutatható. A termékeink gyártása és a kiszállítás között pedig ennek sokszorosa telik el, mialatt a termékek védőcsomagolásban vannak, ami kizárja az utólagos fertőzést. A védőcsomagolás maga pedig hagyományos módon fertőtleníthető.

5 – Felkészültünk-e a tanintézmények bezárására?

Igen, mivel ez a járványügyi helyzet alakulásának függvényében teljes biztonsággal nem zárható ki. Azonban más intézkedéseket hozunk helyi és országos bezárások esetén, illetve ezeket befolyásolja a bezárás várható hossza is. Az egyes esetekre vonatkozó elveinket az alábbiakban részletezzük:

 • A) ORSZÁGOS INTÉZMÉNYBEZÁRÁS
  • 1-2-3 hetes országos bezárás: ez a működést, a magazinok megjelenését érdemben nem befolyásolja, nyitás után, ugyan kis késéssel, de a megszokott rendben szállítjuk a termékeket. Azon partnerintézményeink, melyek a magazinokat oktatási célra használják, a digitális változatokat megkaphatják a normál időzítés szerint is, míg a papíralapú magazinokat nyitás után szállítjuk.
  • 1 hónapos országos bezárás: ebben az esetben 1 magazin szám kijuttatása lehetetlen, ezért a tavasszal már kipróbált és népszerű összevont dupla számmal kárpótoljuk a kis olvasókat. Azon partnerintézményeink, melyek a magazinokat oktatási célra használják, az aktuális (egyébként kimaradó) havi kiadvány digitális változatokat megkaphatják a normál időzítés szerint is, míg a papíralapú összevont, dupla számokat intézmény nyitás után szállítjuk.
  • több hónapos országos bezárás: ha ez a drámai helyzet előfordulna, nincs más lehetőségünk, mint a magazinjainkat digitális formában eljuttatni. Azon előfizetőknek pedig, akiknek ez a lehetőség nem kielégítő, az előre befizetett összegeket visszafizetjük.
 • B) HELYI INTÉZMÉNYBEZÁRÁS
  • 1-2-3 hetes helyi bezárás: ez a működést, a magazinok megjelenését érdemben nem befolyásolja, nyitás után, ugyan kis késéssel, de a megszokott rendben szállítjuk a termékeket. A területi képviselő a kontaktpedagógussal egyeztetve más megoldást is találhat (pl: termékek kiszállítása a portára, stb). Azon partnerintézményeink, melyek a magazinokat oktatási célra használják, a digitális változatokat megkaphatják a normál időzítés szerint is, míg a papíralapú magazinokat nyitás után szállítjuk.
  • 1 hónapos helyi bezárás: ebben az esetben 1 magazin szám kijuttatása lehetetlen az adott intézménybe, így annak papír alapú változatát nyitás után a következő havi magazinnak együtt kapja meg az intézmény. De a területi képviselőnkkel egyeztetve más megoldás is kivitelezhető. Ezen intézmények számára a magazinok digitális változatát a normál tanrendnek megfelelően elérhetővé tesszük.
  • több hónapos helyi bezárás: ha ez a drámai helyzet előfordulna, nincs más lehetőségünk, mint a magazinjainkat digitális formában eljuttatni az adott intézménybe (amennyiben a kontakt pedagógus a területi képviselőnkkel egyeztetve más megoldást nem talál). Azon előfizetőknek pedig, akiknek ez a lehetőség nem kielégítő, az előre befizetett összegeket visszafizetjük.

6 – Hogyan alakulnak a beküldési határidők, ha csúszik a magazinok kijuttatása?

Természetesen rugalmasan alkalmazkodunk az aktuális járványügyi helyzethez és a magazinokban közölt határidőket az adott helyzetnek megfelelően módosítjuk. Erről folyamatosan informálódhatnak a www.szulovilag.hu oldalunkon.