36720 segédlet letöltés az elmúlt 30 napban! Regisztráljon Ön is - ajándék Letöltőkód a hírlevelekben!


Év végi interaktív felmérők

Tisztelt Pedagógus Kollégák!

Az Önök szavazatai alapján Kiadónk elkészült az ingyenesen letölthető, interaktív év végi felmérőkkel, amelyek: emailben küldhetőek és visszaküldhetőek, számítógépen kitölthetőek, időkorlátosak (1 óra a kitöltési idő), egyszerű kitöltési útmutatót tartalmaznak a gyerekeknek, csak a pedagógus számára elérhető javítókulccsal rendelkeznek.

A Tappancs, Tatu, Tudorka és TM gyermekmagazinokat megjelentető Graph-Art kiadó interaktív év végi felmérőket készít az online oktatás segítésére. Ezeket májusban, egymást követő, javítókulcsot is tartalmazó csomagokban tesszük elérhetővé.

Önöknek és diákjaiknak a felmérőkön kívül csupán a levelezőprogramjukra és az Adobe Acrobat Reader ingyenesen letölthető (vagy már meglévő) programra lesz szükségük, illetve első alkalommal néhány egyszerű beállítást kell tenniük.

A gyereknek (szülői segítséggel) csupán a címzettet, azaz a pedagógus e-mail-címét kell beírnia, és elküldeni a levelet.

Ismereteink szerint nagyon eltérő a jelen helyzetben elvárható tudásanyag. Amennyiben a saját osztályuk számára mégis soknak/nehéznek érzik az interaktív felmérőket, válogassanak belőlük, azaz jelöljék meg azt is a levelükben, mely feladatokat oldják meg a gyerekek... és értékeljenek aszerint!

Kérjük, a felmérőket kizárólag az Adobe Acrobat Readerben nyissák meg, másképp nem működik helyesen a visszaküldés!

Ha a saját, kipróbált példányát később újra meg szeretné nyitni, ne zárja le azt mentés előtt (ne kattintson a Küldés gombra). Ha mentés előtt lezárta, újra le kell töltenie a felmérőt, ha bele szeretne nézni. Természetesen ez nem von le a kvótából.

Az Ön feladatai

 1. Lementeni az általunk készített fájlokat a számítógépére (például jobb kattintás után a "Hivatkozás mentése másként" választása)
 2. Megírni a gyerekeknek szánt üzenetet, és belemásolni az alábbi szöveget:
  Az első felmérő megoldása előtt a következőt kell tennetek:
  Ha még nincs az általatok használt gépen/telefonon, telepítsétek az ingyenesen letölthető Adobe Acrobat Reader programot. https://get.adobe.com/hu/reader/ Nagyon fontos, hogy Acrobat Readerben nyisd meg a felmérőt, másképp nem működik helyesen a visszaküldő rendszer!
  Ezután nyissátok meg az e-mailben kapott fájlt, és figyelmesen olvassátok el a Tájékoztatót!
  
 3. Majd a felmérő és az Ismertető csatolása után mindenkinek elküldeni azt. (Célszerű újra letölteni a gyerekeknek szánt felmérőt a küldés előtt, mert szükség esetén frissítjük azokat.)
 4. A visszakapott fájlokat lementeni a számítógépére és kiértékelni a kapott javítókulcs segítségével.

FONTOS! Kérjük, Ön ne írjon a feladatlapba, mert ezzel zavart okoz a működésében!

A gyerek feladatai

 1. Letölteni a felmérőt és megnyitni.
 2. Figyelmesen elolvasni a benne található Tájékoztatót.
 3. Kitölteni az adatait.
 4. Rákattintani az INDÍTÁS gombra.
 5. A megadott időn (60 perc) belül megoldani a feladatokat.
 6. A válasz-e-mailbe (szülői segítséggel) beírni a pedagógus címét és elküldeni azt.

FONTOS!

 • Az INDÍTÁS gombra kattintva megkezdődik a „visszaszámlálás”, amit a jobb felső sarokban elhelyezett óra mutat.
 • Ha 60 percnél rövidebb idő is elegendő, a lap alján lévő KÜLDÉS gombra kattintva a gyerek is lezárhatja a felmérőt.
 • A 60 perc leteltével mindenképp megkezdődik az automatikus levélküldés folyamata. Az eszköz alapértelmezett levelezőrendszere bejelentkezik, és előkészíti a válaszlevelet: csatolja a lezárt felmérőt, és kitölti a feladó sorát. Mindez csak Adobe Acrobat Readerben megnyitott felmérők esetén működik helyesen!

Letöltések

Próbafájl

A gyerekek technikai felkészülését segítheti, ha először csupán az innen letölthető próbafájlt küldi el a gyerekeknek. Így már a felmérő működésének ismeretében láthat az igazi munkához.

I. osztály

II. osztály

III. osztály

IV. osztályVárjuk véleményeiket, ötleteiket, javaslataikat az alábbi címre: pedagogusvilag@graphart.hu

Jó munkát kíván, a kiadó